Halušky se zelím recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

750 g brambor
asi 250 g polohrubé mouky
sůl
1 cibule
mletý pepř černý
1 malá hlávka zelí
200 g uzené slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nastrouháme na jemno. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, osmahneme na ní nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhané zelí, osolíme, opepříme a na mírném ohni za občasného míchání podusíme asi 15 minut.

  2. Brambory nastrouháme, přidáme mouku a sůl a vypracujeme těsto. Těsto nesmí být řídké, musí pevně stát.

  3. Do vroucí osolené vody házíme těsto přes struhadlo s velkým otvorem. Když noky vyplavou, scedíme. Necháme okapat a vmícháme do podušeného zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!