Halušky se zelím recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 750 g brambor
- asi 250 g polohrubé mouky
- sůl
- 1 cibule
- mletý pepř černý
- 1 malá hlávka zelí
- 200 g uzené slaniny
Postup Halušky se zelím
Postup přípravy receptu
-
Zelí nastrouháme na jemno. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, osmahneme na ní nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhané zelí, osolíme, opepříme a na mírném ohni za občasného míchání podusíme asi 15 minut.
Brambory nastrouháme, přidáme mouku a sůl a vypracujeme těsto. Těsto nesmí být řídké, musí pevně stát.
Do vroucí osolené vody házíme těsto přes struhadlo s velkým otvorem. Když noky vyplavou, scedíme. Necháme okapat a vmícháme do podušeného zelí.