Hermelín grilovaný ve slanině s meruňkovým přelivem recept

Top Recepty, Sýry

Suroviny na recept

2 Hermelíny
delší plátky slaniny
pepř
chilli
provensálské koření
olivový olej
Přeliv:
3-4 meruňky (podle velikosti)
lžička másla
lžička cukru
lžička sladké chilli omáčky
lžička citronové šťávy (podle kyselosti meruněk)
1/2 lžičky mletého zázvoru
špetka soli a pepře

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Na másle rozpustíme cukr a přidáme meruňky. Dusíme společně se zbylými surovinami do měkka a dochutíme podle chuti. Nakonec promixujeme.

  2. Sýry potřeme malinko olejem, okořeníme a zabalíme do slaniny (použila jsem dva dlouhé plátky na jeden sýr). Rozpálíme grilovací pánev nebo gril a začneme grilovat sýr, spojem ze slaniny dolů.

  3. Po chvíli se sýr zespodu nafoukne, otočíme ho a grilujeme z druhé strany. Že je hotový, poznáme podle toho, že bude nafouknutý celý. Podáváme ihned, přelitý meruňkovým přelivem, na listech salátu, lehce pokapaných chilli omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!