Hokaido kaše se švestkami a kokosem recept

Top Recepty, Ostatní

Suroviny na recept

šalotka
máslo
cukr
1 menší dýně hokaido
pár kapek citronové šťávy
voda na podlévání
3 švestky
hrst rozinek
hrst kokosových chipsů
1 lžička skořice
špetka kurkumy
špetka soli
150 ml rostlinného jogurtu
cukr na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme šalotku, zasypeme cukrem a na mírném plameni zvolna restujeme 5 -10 minut, dokud cibulka nezíská krásně zlatavou barvu.

  2. Dýni nakrájíme na drobné kostky, přidáme k šalotce a ze všech stran osmažíme. Zakápneme citrónem, dostatečně podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme.

  3. Švestky vypeckujeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k dýni. Zasypeme rozinkami spolu s kokosem. Ochutíme skořicí, kurkumou a špetkou soli. Směs dusíme doměkka, průběžně promícháváme a podléváme dle potřeby.

  4. Když je dýně dostatečně měkká (vyzkoušíme vidličkou), přidáme jogurt, prohřejeme a případně dosladíme dle své chuti.

  5. Odstavíme z plamene a rozmixujeme ponorným mixérem na kaši. Ihned servírujeme.

  6. Na závěr můžeme dozdobit dalšími rozinkami (nejlépe předem namočenými v rumu) a plátky sušeného kokosu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!