Hokaido kaše se švestkami a kokosem recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- šalotka
- máslo
- cukr
- 1 menší dýně hokaido
- pár kapek citronové šťávy
- voda na podlévání
- 3 švestky
- hrst rozinek
- hrst kokosových chipsů
- 1 lžička skořice
- špetka kurkumy
- špetka soli
- 150 ml rostlinného jogurtu
- cukr na dochucení
Postup Hokaido kaše se švestkami a kokosem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme šalotku, zasypeme cukrem a na mírném plameni zvolna restujeme 5 -10 minut, dokud cibulka nezíská krásně zlatavou barvu.
Dýni nakrájíme na drobné kostky, přidáme k šalotce a ze všech stran osmažíme. Zakápneme citrónem, dostatečně podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme.
Švestky vypeckujeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k dýni. Zasypeme rozinkami spolu s kokosem. Ochutíme skořicí, kurkumou a špetkou soli. Směs dusíme doměkka, průběžně promícháváme a podléváme dle potřeby.
Když je dýně dostatečně měkká (vyzkoušíme vidličkou), přidáme jogurt, prohřejeme a případně dosladíme dle své chuti.
Odstavíme z plamene a rozmixujeme ponorným mixérem na kaši. Ihned servírujeme.
Na závěr můžeme dozdobit dalšími rozinkami (nejlépe předem namočenými v rumu) a plátky sušeného kokosu.