Hořčicové kuře / králík recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 kuřecí stehna (nebo čtvrtky) nebo z králíka
- sůl
- pepř mletý
- 50 g hořčice plnotučné
- 1 větší cibule
- 2 větší stroužky česneku
- 80 g anglické slaniny, nebo moravské, Váhalovy...
- 30 g másla
Postup Hořčicové kuře / králík
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájíme na měsíčky, slaninu na slabší hranolky nebo kostičky, česnek nasekáme, stehna nasolíme a opepříme, a hořčici naředíme cca lžícemi vody.
V pekáčku nebo zapékací misce promícháme cibuli, slaninu a česnek, na ně položíme stehna, která přelijeme hořčicí, a necháme cca hodinu odležet při pokojové teplotě.
Pak ke stehnům přidáme pokrájené máslo, podlijeme troškou vody a za občasného podlití a přelití výpekem pečeme cca 40 - 60 minut, dle druhu masa.
Následně odklopíme a za občasného přelití výpekem a podlitím dle potřeby dopečeme bez zakrytí doměkka a dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou.
Kdo rád žampiony, přidá na začátku pečení pod kuře (králíka) cca 150 gramů na měsíčky pokrájených žampionů, a neudělá chybu:-).