Houbové sabdží recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

40 dkg brambor
40 dkg hub (já použil žampiony)
pórek dle chuti
1 lžíce rajského protlaku
karí
koriandr
kmín
hořčičné semínko
kurkuma
červená paprika
zázvor
chilli
sůl
máslo nebo ghí
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. V rozpáleném ghí nejprve osmahneme nakrájené houby, samozřejmě na mírném ohni. Houby potom vyndáme a v tomtéž osmahneme mleté hořčičné semínko, mletý koriandr, mletý zázvor, mletou papriku, mleté karí a mletý kmín (já doporučuji půl lžičky ode všeho).

  2. Po chvíli přidáme pórek s troškou vody. Pak vložíme pokrájené syrové brambory. Po 3 minutách přidáme chilli (přiměřeně, přiměřeně), rajský protlak a již připravené restované houby.

  3. Občas mícháme a dle potřeby přidáváme po lžičkách vodu. Dusíme do změknutí. Při podávání je dobré na hotovou zeleninu nakapat citrónovou šťávu, aby vynikla její přirozená chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!