Houbovo-zeleninový guláš s pohánkou recept
Top Recepty, HoubySuroviny na recept
- cca 500 g čerstvých lesních hub
- 2 červené papriky
- 2 zelené papriky
- 2 velká rajčata
- 150 g pohanky
- 200 g kvalitní klobásy
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 malý rajský protlak (140 g)
- sůl
- pepř
- majoránka
- 1 lžíce sladké papriky
- olej
Postup Houbovo-zeleninový guláš s pohánkou
Postup přípravy receptu
-
Surovú pohánku zalejeme horúcou vodou asi 1 cm nad povrch, zakryjeme a dáme do perín“ na 30 minút.
Jednu nadrobno narezanú cibuľu spolu s nasekaným cesnakom opražíme na troche oleja, pridáme mletú papriku, na kolieska narezanú klobásu a za stáleho miešania orestujeme (asi 3 min).
Vmiešame pohánku.
Na troche oleja v inom hrnci orestujeme cibuľu, pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a dusíme 15 minút.
Pridáme na kocky narezané paradajky, na pásiky narezanú papriku, pretlak, prilejeme podľa potreby horúcu vodu a dusíme ďalších 10 minút.
Zmiešame obsah oboch hrncov, pridáme majoránku, premiešame, podľa potreby dosolíme a dokoreníme a spolu ešte 5 min podusíme (treba občas premiešať). Podávame s chlebom.