Hovězí daube recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

500 g hovězího masa na dušení
hladká mouka na obalení
1 cibule
3 česnekové stroužky
2 stonky celeru
1 pálivá paprika
2 menší mrkve
sůl
čerstvě drcený pepř
3 PL olej
2 bobkové listy
rozmarýn nasekaný
5 cherry rajčat
1 PL rajčatového protlaku
200 ml červeného suchého vína
250 ml vařící vody
1 PL cukr
1 PL octa

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli, vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku.

  2. Maso obalíme v mouce se solí a pepřem, osmahneme dohněda.

  3. Maso přelijeme hovězím vývarem, přidáme česnek, ocet, tymián, rajský protlak, červené víno, tabasko, osmahnutou cibuli, celer a papriku.

  4. Uvedeme do varu. Dáme na dvě hodiny péct do trouby.Podáváme s čerstvou křupavou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!