Hovězí kližka v ovocné šťávě recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

800 g hovězí kližky
200 ml pomerančové šťávy
150 ml hovězího vývaru+vývar,nebo voda na podlévání
1/2 pomerančové kůry
1/2 lžičky mletého zázvoru
2 malé feferonky
3 velké cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu na rozehřátý tuk dáme restovat nadrobno nakrájenou cibuli.

  2. Až začne cibule zlátnout, přidáme maso nakrájené na větší kostky, nastrouhanou kůru, zázvor a necháme prudce zatáhnout.

  3. Osolíme, mírně opepříme, přidáme feferonky a podlijeme šťávou a vývarem. Přikryté poklicí dusíme slabým varem doměkka. Během dušení malinko podléváme.

  4. Měkké maso se šťávou podle potřeby dochutíme, přidáme prolisované stroužky česneku a necháme projít varem. Podáváme buď s pečivem, nebo s osmaženým bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!