Hovězí nudličky na celeru recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 350 g hovězích nudliček
- 1 malý nebo půlka velkého celeru
- kousek pórku
- olivový olej
- sůl
Postup Hovězí nudličky na celeru
Postup přípravy receptu
-
Celer nastrouháme nahrubo. Maso, pokud je vcelku, nakrájíme na nudličky. Pórek nakrájíme nadrobno.
V kastrolu vhodném do trouby rozehřejeme olivový olej a orestujeme pórek. Přidáme hovězí nudličky, osolíme a necháme ze všech stran zatáhnout.
Přilijeme trochu vody, zakryjeme poklicí a dáme do trouby předem rozpálené na 180-200 stupňů. Po 20-30 minutách stáhneme teplotu na 150-180 stupňů. Do kastrolu přidáme nastrouhaný celer, promícháme, podle potřeby přilijeme vodu a necháme dusit, než je maso měkké.
Podáváme s rýží.