Hovězí polévka - přesnídávková recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 600 g hovězí hruďi apod.
- 2 mrkve
- 1 petržel
- celer
- cibule
- hrášek
- trochu květáku
- pórek
- lesní houby - množství podle chuti a možností
- 5 zrnek pepře
- 2 zrnka nového koření
- 1 bobkový list
- 1 lžíce másla
- polévkové nudle
- sůl
- petrželka
Postup Hovězí polévka - přesnídávková
Postup přípravy receptu
-
Maso dáme do studené vody, přidáme koření, přivedeme k varu, vložíme kořenovou zeleninu a zvolna vaříme doměkka. Zhruba 20 minut před koncem přidáme ostatní zeleninu.
Mezitím na másle osmažíme pokrájené houby a zvlášť uvaříme nudle. Měkké maso pokrájíme na kousky.
Na talíře rozdělíme houby, maso a zalijeme vývarem se zeleninou. Posypeme petrželkou. Polévka by měla být hustá.