Hrušková povidla na koláče recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

Hrušky

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky umyjeme, rozčtvrtíme, stopka, okvětí a jádřinec odstranit, slupka zůstává. Hrušky dáme na pekáč nebo do velkého hrnce, který se vejde do trouby a přikryté dusíme na 180°C. Hrušky se vydusí na polovinu tak můžeme dát plný hrnec. Dušení trvá 2-4 hodiny podle množství a šťavnatosti hrušek.

  2. Během dušení několikrát promícháme. Do zlatova upečené hrušky necháme vychladit, pomeleme na mlýnku, plníme do sklenic a sterilujeme 45 minut od bodu varu. Takto zavařené vydrží i 3 roky. Nejlepší je povidla dělat z hrušek, které nemají moc šťávy. Máslovky jsou hodně šťavnaté, tak ji musíme během dušení odebírat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!