Hruškovka (žemlovka) recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- vánočka (nebo loupáky)
- 3 hrušky
- 1 kysana smetana
- 1 lžíce malinové marmelády
- 1 lžíce medu
- 2 vejce
- mléko
- skořice
Postup Hruškovka (žemlovka)
Postup přípravy receptu
-
Vánočku (loupáky) nakrájíme na plátky a namáčíme ve vyšlehaných vejcích s mlékem a skořicí. Narovnáme do pekáčku, pomažeme kysanou smetanou, kterou jsme smíchali s marmeládou a medem a poklademe plátky hrušek.
Opět dáme vánočku a pocukrujeme do vyčerpání surovin. Konečná vrstva musí být vánočka.
Dáme do trouby na 180°C a pečeme dokud vrchní vrstva nezhnědne. Podáváme s medem nebo s kysanou smetanou.