Hruškovka (žemlovka) recept

Top Recepty, Sladká jídla

Suroviny na recept

vánočka (nebo loupáky)
3 hrušky
1 kysana smetana
1 lžíce malinové marmelády
1 lžíce medu
2 vejce
mléko
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Vánočku (loupáky) nakrájíme na plátky a namáčíme ve vyšlehaných vejcích s mlékem a skořicí. Narovnáme do pekáčku, pomažeme kysanou smetanou, kterou jsme smíchali s marmeládou a medem a poklademe plátky hrušek.

  2. Opět dáme vánočku a pocukrujeme do vyčerpání surovin. Konečná vrstva musí být vánočka.

  3. Dáme do trouby na 180°C a pečeme dokud vrchní vrstva nezhnědne. Podáváme s medem nebo s kysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!