Hustá polévka z červené řepy se smaženým lilkem recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

1 červená řepa
1 litru vody
1/4 litru vody
1 velká cibule
100 g kořenové zeleniny
2 loupaná rajčata
olej
sůl
mletý pepř
snítka fenyklové nati
1 lžička estragonu
kelímek kysané smetany
1 malý lilek
1 vejce
30 g hladké mouky
1 dl bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou červenou řepu vcelku, nebo jen rozpůlenou, uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Omyjeme lilek a zeleninu.

  2. Lilek oloupeme, pokrájíme na kolečka o síle asi 0,5 cm, uložíme na větší talíř, posolíme a necháme vypotit“.

  3. Napůl uvařenou řepu vyjmeme a pokrájíme na kusy (můžeme i ozdobným nožem).

  4. Na olej dáme do většího hrnce zesklovatět cibuli a k ní přidáme osmažit pokrájenou kořenovou zeleninu a rajčata.

  5. Vše zalijeme vývarem z řepy, přidáme estragon a kousek fenyklové nati, (nemáme-li dáme snítku libečku). Vaříme do měkka a na konci vaření vsypeme na nudličky pokrájenou uvařenou řepu na prohřátí.

  6. Vypocený lilek vymačkáme a důkladně vysušíme v ubrousku nebo v čisté utěrce.

  7. Plátky lilku máčíme v těstíčku z vejce, mouky, vína a špetky soli a vkládáme do rozpáleného oleje na pánev. Osmažené placičky dáme na talířích do polévky jako vložku.

  8. Uprostřed talíře lžičkou upravíme kopeček kysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!