Jablečná bublanina recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 3 vejce
- 20 dkg cukru krupice
- 25 dkg polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 75 dkg jablek
Postup Jablečná bublanina
Postup přípravy receptu
-
Cukr utřeme vařečkou v míse s vejci, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pořádně promícháme.
Smícháme s jablky oloupanými a nakrájenými na větší kostky. Nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané dortové formy.
Dvojitá dávka vystačí na plech. Místo jednoho vejce u jednoduché dávky lze přidat asi 3 lžíce mléka.
Pečeme v troubě rozehřáté na 200°C. Jakmile vložíme bublaninu, teplotu zmírníme na 180°C. Doba pečení je přibližně 45 minut. Pokud je v pečící nádobě více těsta, můžeme i prodloužit dobu pečení.