Jahodové řezy s citronovou polevou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
4 vejce
150 g cukru
150 g polohrubé mouky
1 lžíce pudinkového prášku (vanilkový)
Jahodová náplň:
500 g rozmixovaných jahod
40 g cukru
1 pudinkový prášek (vanilkový)
Tvarohovo-pudinkový krém:
300 ml mléka
60 g cukru
1 pudinkový prášek (vanilkový)
250 g tvarohu
50 g másla
40 g moučkového cukru
Poleva:
150 g moučkového cukru
3 lžíce horké vody
citronová šťáva
marmeláda (jahodová)

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme sníh s polovinou cukru. Utřeme žloutky s druhou polovinou cukru a vmícháme lžíci pudinkového prášku. Přidáme polohrubou mouku a nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto nalijeme na hluboký plech a upečeme dozlatova.

  2. Připravíme jahodovou náplň. Rozmixované jahody, cukr a pudinkový prášek uvaříme a necháme vychladnout. Připravíme tvarohovo-pudinkový krém. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Tvaroh, máslo a cukr umícháme a zašleháme vychladlý pudink.

  3. Upečený a vychladlý piškot podélně rozkrojíme a vrstvíme náplně. Spodní část namažeme jahodovou náplní, na to namažeme tvarohovo-pudinkový krém a přiklopíme vrchní částí. Povrch pomažeme marmeládou a polijeme citronovou polevou z cukru, vody a citronové šťávy. Necháme ztuhnout v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!