Jarní kopřivačka s cibulkou recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 lžíce másla
- 2 jarní cibulky
- 1 lžíce hladké mouky
- zeleninový vývar
- miska mladých kopřiv
- 1 lžíce octa
- sůl
- pepř
- 2 vejce
- 100 ml smetany
Postup Jarní kopřivačka s cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Celé jarní cibulky i se zelenou natí nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpustíme máslo a cibulky chvilku restujeme. Pak je zasypeme moukou a připravíme cibulkovou jíšku. Když mouka lehounce zezlátne, zalijeme vývarem a dobře prošleháme. Asi 10 minut povaříme.
Omyté kopřivy spaříme v cedníku vařící vodou a nakrájíme je nadrobno. Přidáme je do hrnce a necháme asi 10 minut povařit. Polévku osolíme, ochutíme pepřem a lžící octa. Zjemníme ji smetanou. Nakonec do polévky vklepneme vejce, promícháme a můžeme vypnout.