Játrovo-cuketové nudličky recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

500 g vepřových jater
1 menší cuketa
5 stroužků česneku
1 cibule
2 lžíce sterilované kapie
5 lžic sojové omáčky
1 lžíčka tabasca
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme, nakrájíme na tenké 0,5cm nudličky, opět propláchneme, dokud není voda čistá a osušíme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme osušené nudličky a zprudka orestujeme.

  3. Jakmile se játra zatáhnou, přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, plátky česneku a sojovou omáčku a restujeme, dokud se neodpaří veškerá tekutina.

  4. Poté přidáme 0,5cm nudličky cukety, krátce orestujeme, cca 1-2 min., aby byla stále křupavá, přidáme kapii a prohřejeme.

  5. Ochutíme tabascem, podle chuti osolíme a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!