Jednoduchá čína recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

1x balení čínských nudlí nebo japonských (jakékoliv, je to dobré se všemi druhy)
Zelenina dle chuti
papriku
cherry rajčátka
cibuli
500 g vepřového masa
Koření na čínu
indické kari
sůl
máslo
bambusové výhonky (dodají tomu tu správnou chuť, dají se koupit sterilizované v plechovce)
sušené houby (dávám japonské shitake)
Toto jídlo je jednoduché v tom, že nemá dané přesné suroviny. Můžete do něho dát skoro cokoliv a stále bude velmi chutné.

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky. Veškerou zeleninu nakrájíme na kousky, kombinuji velké a malé kousky. Rozehřejeme pánev, smažíme tentokrát na másle (olej mi v tomto případě nevyhovuje). Vložíme zeleninu a orestujeme ji.

  2. Přidáme maso a lehce mícháme, osolíme celou směs a posypeme kořením. Vložíme bambusové výhonky a houby. Poté, co začne maso dostávat tu správnou barvu, necháme dojít na nejnižším stupni na sporáku.

  3. Mezitím do hrnce nalijeme vodu a uvaříme nudle dle návodu. Poté co jsou uvařeny, slijeme z nich vodu a vložíme je do pánve k masu (nudle se ochutí šťávou vytvořenou při smažení).

  4. Vše dokonale promícháme a popřípadě ještě dochutíme. Můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!