Jiná variace dortu Pavlova recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

6 bílků
300 g cukru krupice
4 šlehačky 200 ml
4 ztužovače
ovoce dle vlastní chuti
(já použila mražené borůvky, které jsem pocukrovala)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ušleháme bílky s cukrem (cca 10 minut) do tuha, pak dáme na plech pečící papír, který jsem složila podélně a opět narovnala, abych mohla těsto natřít na dva stejné pláty (cca 30 x 20 cm).

  2. Dáme sušit do předehřáté trouby, na 120 stupňů 2 hodiny. TROUBU V PRŮBĚHU SUŠENÍ NEOTVÍRAT!!! Pak jsem troubu vypnula a nechala v ní pusinkové pláty vychladnout.

  3. 2 šlehačky se ztužovačem ušlehat do tuha a opatrně do nich zamíchat šťávu z ovoce, aby se šlehačka zabarvila. Barevnou šlehačku nastříkat přes zdobicí sáček na upečený plát, trochu jsem to i pokapala šťávou z borůvek a přikryla druhým plátem. Nahoru jsem ušlehala 2 bílé šlehačky, také se ztužovači a ozdobně nastříkala. Nakonec jen dozdobit ovocem, případně lístky máty.

  4. Dát do lednice na minimálně 12 hodin, ale nejlépe chutná za 24 hodin.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!