Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 uzené vepřové koleno
- 1 kg uzené kosti
- Sušené houby
- 1 kg brambor
- 20 dkg krup
- 30 dkg brokolice
- 30 dkg celer
- 20 dkg cibule
- Hlavička česneku
- 30 dkg fazolkových lusků
- 20 dkg hrášku
- 3 mrkve
- Jedna červená paprika
- Tři petržele
- Jeden pórek
- 1/2 hlávky zelí
- Libeček
- Kadeřavá petrželka
- chilli paprička
Postup Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka
Postup přípravy receptu
-
Do největšího hrnce, co mám doma, vložím uzené koleno a uzené vepřové kosti, zaliji vodou. Používám uzené kosti z krkovice. Přihodím 2 hrsti sušených hub, libeček, a dám vařit.
Brambory nakrájíme na kostičky. Připravíme si nakrájenou celou bulvu celeru, 3 mrkve na kolečka, pár kousků petržele, fazolové lusky, rozpůlené stroužky česneku, cibuli (na hrubší kousky), zelený hrášek (cca 2 hrsti), hrstka nasekané kadeřavé petrželky, lístky celeru a trochu pažitky, červenou papriku, 1/2 hlávky zelí nakrájené na nudličky a dále pórek a brokolici, ale tu přidáme až později.
Přidáme hrst krup. Po uvaření vyjmeme z vývaru kosti a koleno a maso oddělím od kosti. Maso nakrájíme na kostky a vrátíme do vývaru. Nyní vsypeme připravenou zeleninu kromě brokolice a 0,5 hodiny vaříme. Potom přidáme brokolici a necháme dovařit. Můžeme přidat také chilli papričku a můžeme podávat.