Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 uzené vepřové koleno
1 kg uzené kosti
Sušené houby
1 kg brambor
20 dkg krup
30 dkg brokolice
30 dkg celer
20 dkg cibule
Hlavička česneku
30 dkg fazolkových lusků
20 dkg hrášku
3 mrkve
Jedna červená paprika
Tři petržele
Jeden pórek
1/2 hlávky zelí
Libeček
Kadeřavá petrželka
chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Do největšího hrnce, co mám doma, vložím uzené koleno a uzené vepřové kosti, zaliji vodou. Používám uzené kosti z krkovice. Přihodím 2 hrsti sušených hub, libeček, a dám vařit.

  2. Brambory nakrájíme na kostičky. Připravíme si nakrájenou celou bulvu celeru, 3 mrkve na kolečka, pár kousků petržele, fazolové lusky, rozpůlené stroužky česneku, cibuli (na hrubší kousky), zelený hrášek (cca 2 hrsti), hrstka nasekané kadeřavé petrželky, lístky celeru a trochu pažitky, červenou papriku, 1/2 hlávky zelí nakrájené na nudličky a dále pórek a brokolici, ale tu přidáme až později.

  3. Přidáme hrst krup. Po uvaření vyjmeme z vývaru kosti a koleno a maso oddělím od kosti. Maso nakrájíme na kostky a vrátíme do vývaru. Nyní vsypeme připravenou zeleninu kromě brokolice a 0,5 hodiny vaříme. Potom přidáme brokolici a necháme dovařit. Můžeme přidat také chilli papričku a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!