Kapustový eintopf recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1/2 kapusty (větší)
- 2 lžíce sádla (oleje)
- 3-4 lžíce hladké mouky
- 2 cibule
- 7-8 stroužků česneku
- 2 mrkve
- 3 brambory
- 3 lžičky papriky mleté sladké
- sůl
- pepř mletý
- 250 g kabanosu (nemusí být)
- Koření:
- bobkový list (malý kousek)
- 1 kulička nové koření
- 2 kuličky pepře celého
- špetka kmínu
- voda (na podlití)
Postup Kapustový eintopf
Postup přípravy receptu
-
Do většího širšího kastrolu dáme rozehřát (ne rozpálit) sádlo (olej).
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k sádlu. Mícháme, až cibule zesklovatí, pak přidáme očištěnou a na kolečka (1/2 cm) nakrájenou mrkev, na půlkolečka nakrájený kabanos, na plátky pokrájený česnek (1 stroužek ponecháme stranou) a na kostky nakrájené brambory.
Vše orestujeme, zasypeme hladkou moukou, řádně promícháme, přisypeme papriku, promícháme a zalijeme studenou vodou. Za častého promíchávání uvedeme do varu (konzistence by měla být jako zahuštěná polévka) a necháme asi 10 min. pomalu provařit.
Poté přidáme na kostky (asi 3x3 cm - ne menší) nakrájenou kapustu (bez košťálů), mírně osolíme, přidáme koření a pod pokličkou za občasného míchání dusíme asi 10 min.
Ke konci přidáme prolisovaný poslední stroužek česneku pro vůni. Pak ochutnáme, jestliže je potřeba, tak ještě chvíli podusíme, dosolíme a můžeme podávat s čerstvým pečivem nebo chlebem.