Kapustový eintopf recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1/2 kapusty (větší)
2 lžíce sádla (oleje)
3-4 lžíce hladké mouky
2 cibule
7-8 stroužků česneku
2 mrkve
3 brambory
3 lžičky papriky mleté sladké
sůl
pepř mletý
250 g kabanosu (nemusí být)
Koření:
bobkový list (malý kousek)
1 kulička nové koření
2 kuličky pepře celého
špetka kmínu
voda (na podlití)

Postup přípravy receptu

  1. Do většího širšího kastrolu dáme rozehřát (ne rozpálit) sádlo (olej).

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k sádlu. Mícháme, až cibule zesklovatí, pak přidáme očištěnou a na kolečka (1/2 cm) nakrájenou mrkev, na půlkolečka nakrájený kabanos, na plátky pokrájený česnek (1 stroužek ponecháme stranou) a na kostky nakrájené brambory.

  3. Vše orestujeme, zasypeme hladkou moukou, řádně promícháme, přisypeme papriku, promícháme a zalijeme studenou vodou. Za častého promíchávání uvedeme do varu (konzistence by měla být jako zahuštěná polévka) a necháme asi 10 min. pomalu provařit.

  4. Poté přidáme na kostky (asi 3x3 cm - ne menší) nakrájenou kapustu (bez košťálů), mírně osolíme, přidáme koření a pod pokličkou za občasného míchání dusíme asi 10 min.

  5. Ke konci přidáme prolisovaný poslední stroužek česneku pro vůni. Pak ochutnáme, jestliže je potřeba, tak ještě chvíli podusíme, dosolíme a můžeme podávat s čerstvým pečivem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!