Karamelizované červené zelí hajného ze „Šlajfu“ recept
Top Recepty, PřílohySuroviny na recept
- 1,5 kg hlávkové červené zelí
- 1 ks menší červená cibule
- 15 dkg domácí uzený bok
- (2 dcl voda ze strouhaných syrových)brambor
- Kmín
- Ocet
- Cukr
- Sádlo
- Sůl
Postup Karamelizované červené zelí hajného ze „Šlajfu“
Postup přípravy receptu
-
Červené zelí nakrouhám (nakrájím) na drobné proužky.
Na sádle osmažím na drobno nakrájený bok a v něm zpěním na drobno nakrájenou cibuli.
Zasypu cca 2 lžícemi cukru a za stálého promíchávání nechám zkaramelizovat.
Do toho přesypu nakrájené zelí, zaliji 2 dcl vody, osolím, okmínuji a dusím cca 30 minut.
Pak zelí zahustím vodou z brambor a dochutím případně solí, cukrem a octem a za občasného míchání dusím ještě 20 minut. Podávám jako přílohu k pečeným masům a bramborovému knedlíku.