Karamelizované červené zelí hajného ze „Šlajfu“ recept

Top Recepty, Přílohy

Suroviny na recept

1,5 kg hlávkové červené zelí
1 ks menší červená cibule
15 dkg domácí uzený bok
(2 dcl voda ze strouhaných syrových)brambor
Kmín
Ocet
Cukr
Sádlo
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Červené zelí nakrouhám (nakrájím) na drobné proužky.

  2. Na sádle osmažím na drobno nakrájený bok a v něm zpěním na drobno nakrájenou cibuli.

  3. Zasypu cca 2 lžícemi cukru a za stálého promíchávání nechám zkaramelizovat.

  4. Do toho přesypu nakrájené zelí, zaliji 2 dcl vody, osolím, okmínuji a dusím cca 30 minut.

  5. Pak zelí zahustím vodou z brambor a dochutím případně solí, cukrem a octem a za občasného míchání dusím ještě 20 minut. Podávám jako přílohu k pečeným masům a bramborovému knedlíku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!