Koláč dvou chutí pod peřinou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 125 g Hery
- 500 g nastrouhaných jablek
- 1 sklenice rybízového džemu
- 2 lžíce pískového cukru
- 2 bílky
Postup Koláč dvou chutí pod peřinou
Postup přípravy receptu
-
Měkkou Heru uhněteme s moukou, kypřícím práškem, cukrem a žloutky na jemné těsto.
Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto buď rozválíme, nebo rukama roztlačíme podle velikosti plechu.
Pak na těsto natřeme v silné vrstvě džem a na něj navrstvíme jablka.
Bílky vyšleháme do tuha, všleháme cukr a lžící rozprostřeme na jablka.
Pečeme v předehřáté troubě (200°C) asi 15 minut, pak teplotu zmírníme a dopečeme, dokud sníh mírně nezhnědne.