Kořeněné šátečky recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

200 ml mléka
150 ml oleje
10 čajových lžiček cukru krupice
špetka soli
špetka mletého badyánu
špetka kardamomu
špetka skořice
trochu strouhané citronové kůry
1 vejce
1/2 kg polohrubé mouky
2 čajové lžičky sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého
Na náplň:
švestková povidla
mascarpone
Na pomazání:
rozšlehané vejce
Drobenka:
hrubá mouka
cukr krupice
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Vše dle pořadí do domácí pekárny a na program těsto.

  2. Vypracované a vykynuté rozválet tak na půl cm. Skleničkou vykrájet kolečka tak velká, jaké chceme šátečky.

  3. Pomocí válečku vyválet kolečku 4 protilehlá ouška, aby prostředek zbyl silnější. Doprostřed rozetřít půl čajové lžičky mascarpone, na to lžičku povidel. Protilehlé cípky smáčknout a druhé dva k nim dohromady přimáčknout.

  4. Nechat 15 min nakynout, potřít rozšlehaným vejcem a posypat drobenkou.

  5. Péct na 180°C cca 15-20 min dle typu trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!