Kotleta s balsamikovou cibulí recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 2 vepřové kotlety s kostí nebo bez (cca 1,5cm vysoké)
- 6 podlouhlých šalotek nebo 2 cibule
- cca 75 ml octa balsamico
- 1 PL medu
- 1 PL worcesteru
- 100 ml silného vývaru
- dle chuti drcené chilli
- sůl
- pepř (použila jsem čtyřbarevný)
- olej
- oříšek másla
Postup Kotleta s balsamikovou cibulí
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepávat nemusíme, já jsem ho trochu naklepala pouze hřbetem pěsti.
Osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na pánvi s rozpáleným olejem.
Vyjmeme je a přendáme do zapékací misky nebo pekáčku.
Do pánve přidáme kousek másla, na proužky nakrájené šalotky nebo cibule a orestujeme.
Vlijeme nejprve balsamico, pak vmícháme med a worcester, okořeníme chilli a částečně zredukujeme na hustší omáčku. Poté zalijeme vývarem, promícháme, dochutíme a ještě znovu trochu zredukujeme.
Poté cibulovou směsí přelijeme maso a vložíme na 10 - 15 minut (podle výšky masa) do trouby rozpálené na 220°C.
Já jsem si ke kotletce připravila tuřínové hranolky, ale dobře se bude hodit třeba kuskus nebo šťouchané brambory.