Krajanec-/škvarkový/ slaná buchta k omáčkám recept
Top Recepty, PřílohySuroviny na recept
- 250 ml mléka
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 50 dkg hladké mouky
- 20 dkg mletých škvarků
- 10 dkg sádla
- 2 dkg kvasnic
Postup Krajanec-/škvarkový/ slaná buchta k omáčkám
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny, zapneme program příprava těsta a vypracujeme vláčné těsto. Po ukončení programu těsto vyndáme, rozdělíme na dva díly a vyválíme na placku vysokou 2 cm. Posolíme, pokmínujeme a upečeme dozlatova.
Kdo nemá pekárnu, vypracuje těsto klasickým způsobem na válu.
Tato slaná buchta se nekrájí, ale ulamuje a podává se k omáčkám. Zejména k bramborové a fazolové.