Křehký moučník z listového těsta s netradiční čoko-jablečnou nádivkou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 1 listové těsto
- Na nádivku:
- 400 gramů brambor
- 75 gramů tmavé čokolády
- 75 gramů bílé čokolády
- 1 PL moučkového cukru
- mandlové lupínky
- 2 vanilkové cukry
- 2-3 nastrouhaná jablíčka
- špetka skořice
- máslo
Postup Křehký moučník z listového těsta s netradiční čoko-jablečnou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvaříme ve vodě do měkka brambory, které po vychladnutí nastrouháme na jemném struhadle a připravíme si pak do misky.
Zatím oba druhy čokolády nastrouháme k bramborům, promícháme, přidáme cukr moučku a dáme na 30 minut na mrazák.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo a dáme do další misky.
Listové těsto si rozdělíme na na dva kusy, které pak vyválíme na pomoučněném vále na tenké pláty.
Jeden plát těsta pomalu přeneseme na pečičí papír na plechu.
Hmotu z brambor a čokolády ztuhlou pak nastrouháme na tento plát na plechu a vše posypeme nastrouhanými jablky, zasypeme ještě jablky a vanilkovým cukrem, skořicí a mandlovými lupínky.
Pak na první plát s hmotou z čokolád a brambor přiložíme druhý vyválený plát a boky přimáčkneme tak, aby nám náplň nevytékala.
Těsto propícháme vidličkou, potřeme máslem a dáme péci na plech na cca 25 minut na 180-200°C.
Necháme vychladnout a pak posypeme moučkovým cukrem před podáváním. Dá se ale dělat tento moučník klasicky jako závin s touto nádivkou.