Kroupova fazolacka s uzenym recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

konzerva červené fazole
1 dcl krup střední velikosti č.7
1/2 kg brambor
2 mrkve
1 petržel
uzená žebra (může být uzené koleno nebo 2 páry ostrých vyuzených domácích klobás)
cibule
6 zrnek černého pepře
kostka bujónu

Postup přípravy receptu

  1. Do 3l vody dam varit udene rebra, alebo udene podla vlastnych moznosti, ja davam aj rebra, aj klobasy.

  2. K rebram pridam preplachnute jacmenne krupy, celu cibulu, cele korenie a varim do zmaknutia cca hodinu a pol.

  3. Potom pridam ocistene a na kocky nakrajane zemiaky a celu mrkvu a petrzlen.

  4. Ked su vsetky komponenty makke, pridam celu plechovku fazule aj s nalevom. Udene maso oberiem od kosti, nakrajam a vratim do polievky.

  5. Necham prevriet spolu s bujonom a podla chuti osolim a pridam stiplavu cervenu papriku. Krupy spravidla fazulovicu zahustia tak, ze nie je treba ziadne ine zahustovanie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!