Křupavý malinový koláč recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 160 g másla
- 160 g moučkového cukru
- 160 g polohrubé mouky
- 3 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 dcl mléka nebo šlehačky
- 80 g mletých mandlí
- 2 křehké kakaové sušenky nalámané nahrubo (např. Opavia-viz foto)
- kousky čokolády
- maliny
- Korpus: je do formy průměr 20cm (je to menší dávka, do větší zdvojnásobte množství)
Postup Křupavý malinový koláč
Postup přípravy receptu
-
Máslo vyšlehejte s cukrem doběla, potom zašlehejte žloutky, přidejte mléko nebo šlehačku, opět prošlehejte. Přimíchejte pomleté mandle a ušlehaný sníh a nakonec zlehka mouku s práškem do pečiva.
Do formy dejte na dno (nebo do celé formy, nemusíte tak vytírat boky formy) pečící papír a vlijte polovinu koláčové směsi.
Rozložte polovinu nalámaných sušenek nebo čokolády a maliny (viz foto – dala jsem dost velkou vrstvu s obavou, ale nevadilo to, naplněnou formou jsem poklepala a pěkně se to propeklo a koláč nebyl vůbec suchý).
Po lžičkách dejte zbytek směsi a nahoru naaranžujte zbývající sušenky a maliny.
Pečte na 160-170°C nejméně 1 hodinu. Po této době zkuste špejlí uprostřed formy, musí být suchá. Po upečení nechte 15 minut ve formě chladnout.