Křupavý malinový koláč recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

160 g másla
160 g moučkového cukru
160 g polohrubé mouky
3 vejce
1 lžička prášku do pečiva
1 dcl mléka nebo šlehačky
80 g mletých mandlí
2 křehké kakaové sušenky nalámané nahrubo (např. Opavia-viz foto)
kousky čokolády
maliny
Korpus: je do formy průměr 20cm (je to menší dávka, do větší zdvojnásobte množství)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo vyšlehejte s cukrem doběla, potom zašlehejte žloutky, přidejte mléko nebo šlehačku, opět prošlehejte. Přimíchejte pomleté mandle a ušlehaný sníh a nakonec zlehka mouku s práškem do pečiva.

  2. Do formy dejte na dno (nebo do celé formy, nemusíte tak vytírat boky formy) pečící papír a vlijte polovinu koláčové směsi.

  3. Rozložte polovinu nalámaných sušenek nebo čokolády a maliny (viz foto – dala jsem dost velkou vrstvu s obavou, ale nevadilo to, naplněnou formou jsem poklepala a pěkně se to propeklo a koláč nebyl vůbec suchý).

  4. Po lžičkách dejte zbytek směsi a nahoru naaranžujte zbývající sušenky a maliny.

  5. Pečte na 160-170°C nejméně 1 hodinu. Po této době zkuste špejlí uprostřed formy, musí být suchá. Po upečení nechte 15 minut ve formě chladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!