Krupkové rizoto s houbami shitake recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

500 g ječných krupek
100 g mraženého hrášku
100 g mražené kukuřice
1 cibule
2-3 lžíce olivového oleje
60 g sušených hub shitake
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočte asi na 2 hodiny do studené vody, potom je sceďte a nechte okapat.

  2. Kroupy vložte do velkého hrnce, zalijte vodou, osolte a uvařte doměkka. Podle potřeby přilévejte vodu.

  3. Houby nakrájejte na kousky. Cibuli nasekejte najemno, vložte na rozpálený olej a nechte zesklovatět. Potom přidejte houby, osolte, opepřete a 5 minut poduste. Přisypejte kukuřici s hráškem a ještě 2 - 3 minuty povařte. Nakonec přimíchejte měkké kroupy, promíchejte, nechte prohřát a podávejte se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!