Krupkové rizoto s houbami shitake recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 500 g ječných krupek
- 100 g mraženého hrášku
- 100 g mražené kukuřice
- 1 cibule
- 2-3 lžíce olivového oleje
- 60 g sušených hub shitake
- sůl
- pepř
Postup Krupkové rizoto s houbami shitake
Postup přípravy receptu
-
Houby namočte asi na 2 hodiny do studené vody, potom je sceďte a nechte okapat.
Kroupy vložte do velkého hrnce, zalijte vodou, osolte a uvařte doměkka. Podle potřeby přilévejte vodu.
Houby nakrájejte na kousky. Cibuli nasekejte najemno, vložte na rozpálený olej a nechte zesklovatět. Potom přidejte houby, osolte, opepřete a 5 minut poduste. Přisypejte kukuřici s hráškem a ještě 2 - 3 minuty povařte. Nakonec přimíchejte měkké kroupy, promíchejte, nechte prohřát a podávejte se zeleninovým salátem.