Kuře na uzeném a zelí recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 kuře naporcované nebo čtyři kuřecí stehna či čtvrtky
máslo
sůl
koření na kuře nebo sušená paprika, pepř, drcený kmín a sušený česnek
500 g kysaného zelí - okapaného
1 - 2 lžíce cukru krupice - dle chuti
3 stroužky česneku
1 cibule velká (nebo dvě malé)
300 g uzeného masa dle chuti (bok bez kosti, plec, krkovička)

Postup přípravy receptu

  1. Naporcované kuře (stehna) osolíme, okořeníme a položíme do pekáče na pokrájenou cibuli, česnek a uzené.

  2. Stehna poklademe kousky másla, trochu podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 30 minut.

  3. Pak kuřecí díly (stehna) vyndáme na talíř, do výpeku nasypeme zelí, osladíme dle vlastní chuti a promícháme.

  4. Podlijeme podle potřeby troškou vody (zelí trochu šťávy pustí), kuře opět naskládáme do pekáče na zelí a dopečeme doměkka a dozlatova za občasného podlití a přelití výpekem (pekáček musíme naklonit, aby výpek pod zelím stekl ke straně).

  5. Podáváme s bramborem, houskovým nebo bramborovým knedlíkem, gnocchi.

  6. Pokud máme rádi smetanová jídla, můžeme do zelí vmíchat ke konci pečení trochu tučné smetany nebo zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!