Kuře s mrkví, pórkem a tarhoňou recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

asi 400 g kuřecího masa bez kostí a kůže
balíček tarhoně
olej
2-3 mrkve
pórek
sůl
pepř
popř. trochu vegety

Postup přípravy receptu

  1. Kostky masa osmažíme na pánvi s trochou oleje, osolíme, opepříme, přidáme krájenou zeleninu a ještě chvilku restujeme.

  2. Tarhoňu na oleji osmahneme v hrnci do světle hněda, přidáme sůl, pokud chceme, tak i vegetu a vsypeme do ní obsah pánve.

  3. Promícháme, zalijeme odměřenou vřící vodou - na odměrku tarhoně dávám 1,5 odměrky vody - znovu promícháme, zakryjeme a necháme 5-7 min vařit.

  4. Vypneme a stále zakryté necháme 20 minut dojít.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!