Kuře s mrkví, pórkem a tarhoňou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- asi 400 g kuřecího masa bez kostí a kůže
- balíček tarhoně
- olej
- 2-3 mrkve
- pórek
- sůl
- pepř
- popř. trochu vegety
Postup Kuře s mrkví, pórkem a tarhoňou
Postup přípravy receptu
-
Kostky masa osmažíme na pánvi s trochou oleje, osolíme, opepříme, přidáme krájenou zeleninu a ještě chvilku restujeme.
Tarhoňu na oleji osmahneme v hrnci do světle hněda, přidáme sůl, pokud chceme, tak i vegetu a vsypeme do ní obsah pánve.
Promícháme, zalijeme odměřenou vřící vodou - na odměrku tarhoně dávám 1,5 odměrky vody - znovu promícháme, zakryjeme a necháme 5-7 min vařit.
Vypneme a stále zakryté necháme 20 minut dojít.