Kuře Tandoori v římském hrnci recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

8 kuřecích stehýnek
1 bílý jogurt
4 stroužky česneku
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžičky mletého zázvoru (nebo kousek čerstvého)
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky mletého římského kmínu
2 lžičky kardamomu
1/2 lžičky chilli
1 lžíce worcesteru
2 lžíce citrónové šťávy
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bílý jogurt smícháme s nastrouhaným nebo prolisovaným česnekem, zázvorem, koriandrem, kmínem, kardamomem, paprikou, chilli, worchesterovou omáčkou, solí a polovinou množství citrónové šťávy. Vše rozetřeme nebo rozmixujeme na hladkou pastu.

  2. Maso naložíme do vzniklé marinády a uložíme do ledničky minimálně na 6 hodin, nejlépe přes noc.

  3. Římský hrnec připravíme podle návodu, na dno dáme trochu vývaru nebo vody, přidáme maso, přiklopíme víkem a vložíme do studené trouby, kterou zapneme na 200°C. Pečeme bez podlévání asi 2 hodiny. Hotové porce masa pokapeme zbylou citrónovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!