Kuřecí plátky na zeleninkové šťávě recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 ks kuřecích prsou
- 1 malá cibule
- 1 menší mrkev
- kousek kořenové petržele (dala jsem menší 1/2 z kořene)
- 1 kávová lžička tymiánu
- 2 polévkové lžíce oleje
- kousek másla na šťávu
- 1 polévková lžíce oleje s kouskem másla na zatažení masa
- sůl
- pepř
- 1/2 kostičky silného slepičího bujonu
- 2 čajové lžičky škrobu (Solamyl, Maizena)
- 1 polévková lžíce vody
Postup Kuřecí plátky na zeleninkové šťávě
Postup přípravy receptu
-
Z kuřecích prsou si nařežeme menší filátka, opepříme je a osolíme. Rozpálíme olej (1PL) s máslem a plátky zasmahneme, dáme stranou. Do pánve dáme půl šálku vody a odvaříme výpek.
Zbylý olej s máslem rozehřejeme v kastrolu, zesklovatíme na drobno pokrájenou cibulku, přihodíme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel a osmahneme. Osolíme, opepříme, dáme do horké směsi rozvonět tymián.
Přihodíme maso, vlejeme odvařený výpek z pánve, rozdrobíme půl bujonu a dolijeme vodu do 2/3 výšky masa. Dusíme do měkka, cca 20-30 minut podle kvality masa.
Hotové maso vyjmeme, škrob rozpustíme ve vodě a rozmíchaný vlijeme do základu. Vytvoří se lehce zahoustlá konzistence.
Chvilku provaříme, případně dochutíme ještě solí a pepřem. Jako přílohu jsem dala vařené brambory, prosypané usekaným libečkem (druhej mužskej, kterého po manželovi miluju:-))