Kuřecí plátky na zeleninkové šťávě recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 ks kuřecích prsou
1 malá cibule
1 menší mrkev
kousek kořenové petržele (dala jsem menší 1/2 z kořene)
1 kávová lžička tymiánu
2 polévkové lžíce oleje
kousek másla na šťávu
1 polévková lžíce oleje s kouskem másla na zatažení masa
sůl
pepř
1/2 kostičky silného slepičího bujonu
2 čajové lžičky škrobu (Solamyl, Maizena)
1 polévková lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Z kuřecích prsou si nařežeme menší filátka, opepříme je a osolíme. Rozpálíme olej (1PL) s máslem a plátky zasmahneme, dáme stranou. Do pánve dáme půl šálku vody a odvaříme výpek.

  2. Zbylý olej s máslem rozehřejeme v kastrolu, zesklovatíme na drobno pokrájenou cibulku, přihodíme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel a osmahneme. Osolíme, opepříme, dáme do horké směsi rozvonět tymián.

  3. Přihodíme maso, vlejeme odvařený výpek z pánve, rozdrobíme půl bujonu a dolijeme vodu do 2/3 výšky masa. Dusíme do měkka, cca 20-30 minut podle kvality masa.

  4. Hotové maso vyjmeme, škrob rozpustíme ve vodě a rozmíchaný vlijeme do základu. Vytvoří se lehce zahoustlá konzistence.

  5. Chvilku provaříme, případně dochutíme ještě solí a pepřem. Jako přílohu jsem dala vařené brambory, prosypané usekaným libečkem (druhej mužskej, kterého po manželovi miluju:-))


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!