Kuřecí risotto z české kantýny recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 500 g rýže arborio
- 3 kuřecí prsní řízky
- 800 ml silného vývaru
- 2 cibule
- 200 ml bílého desertního vína
- olivový olej
- máslo
- 60 g parmazánu + na posypání porcí
- černý pepř
- sůl
- petrželka
- případně houbové koření
Postup Kuřecí risotto z české kantýny
Postup přípravy receptu
-
Na oleji s máslem (1:1) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vsypeme suchou rýži a osmažíme ji, až budou zrnka průsvitná. Přilijeme bílé víno a mícháme, dokud se neodpaří. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 16-18 minut.
Mezitím nakrájíme maso na velmi drobné kousky, osolíme, opepříme, zasypeme houbovým kořením a zprudka opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran.
Hotové maso smícháme s hotovou rýží, jemně strouhaným parmazánem, sekanou petrželkou a dvěma lžícemi másla. Necháme pod pokličkou dojít a prolnout chutě, poté opět promícháme a podáváme posypané sýrem.