Kynutá bábovka s rumem a ořechy recept

Top Recepty, Domácí pekárna

Suroviny na recept

250 g polohrubé mouky
špetka soli
125 ml mléka
1/2 kostky droždí
75 g másla
50 g práškového cukru
2 vejce (žloutky)
1 bal. vanilkového cukru
na náplň:
2 hrsti mletých ořechů
asi 10 rozemletých piškotů
cukr dle chuti
(2 bílky)
rum podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme těsto v pekárně, nejprve tekuté suroviny, nakonec mouka. Jde zadělat i ručně

  2. Uděláte si kvásek a po vykynutí kvásku přidáte ostatní suroviny a zaděláte těsto, které necháte na teplém místě kynout.

  3. Po vykynutí těsta si vyválíme plát, který potřeme náplní. Můžeme použít různé náplně.

  4. Pak těsto i s náplní smotáme do rolády. Mezitím si vymažeme a vysypeme formu na bábovku a tuto roládu vložíme do formy, hezky kolem dokola.

  5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C, ale záleží na vaší troubě, jak vám peče. Hotovou bábovku po upečení potřeme rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!