Kynutý rolovaný koláč recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

cca 40 dkg hladké mouky
3 lžíce cukru krupice
špetka soli
2 žloutky
cca 10 dkg rozpuštěného másla
půl kostičky droždí - cca 2,5 dkg
asi 2 dl vlažného mléka
nádivky - tvarohová, maková
hrušková povidla (nebo jablečná)
cca 1,5 dcl rozpuštěného sádla

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme kynuté těsto - předem uděláme z vlažného mléka, cukru a droždí kvásek, máslo přidáváme až jako poslední do zpracovaného těsta - pokud používáte pekárnu, postup jistě znáte, můžete samozřejmě udělat i kynuté těsto podle svého zvyku a zkušenosti. Kvůli těstu sem recept nedávám, těch je tady mnoho.

  2. Vykynuté těsto po částech rozválíme nebo roztáhneme do obdélníků, které plníme postupně různými nádivkami a smotáváme postupně do velké kulaté dortové formy - jistě jde i do menšího hranatého hlubšího plechu (podle množství těsta, nádivek a strávníků).

  3. Naplněnou formu zalijeme rozpuštěným sádlem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20-30 minut - u horkovzdušné trouby zhruba na 160 st., u normální o trochu více.

  4. Upečený koláč potřeme trochou rozpuštěného másla, smíchaného s rumem. Zchladlý koláč při krájení obsahuje všechny náplně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!