Litá třešňová bublanina recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Suroviny:
300 g hladké mouky
200 g celozrnné mouky
100 g krupicového cukru
1 litr mléka
4 vejce
1 prášek do pečiva
2x vanilkový cukr
špetka soli
třešně nebo jiné ovoce (množství libovolné)
olej
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vyložte plech pečicím papírem a vymažte tukem. Vložte ho do trouby předehřáté na 180°C.

  2. Do větší mísy nasypte obě mouky, prášek do pečiva a vše promíchejte. Dále přisypte špetku soli, cukr a opět vše promíchejte. Do moučné směsi přidejte vejce a přilijte mléko. Vše důkladně promíchejte, vznikne řídké těsto.

  3. Na rozpálený plech vlijte těsto. Mám plech o velikosti 39x27 cm. Na těsto poklaďte třešně. Na závěr, kdo chce, může ještě povrch těsta zasypat dvěma vanilkovými cukry. Těsto je tekuté, takže opatrně vraťte plech do trouby a bublaninu pečte asi 30 minut, nebo dokud povrch nezezlátne.

  4. Hotovou bublaninu nechte vychladnout a kdo chce, může ji ještě poprášit moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!