Losos s mačkaným hráškem a kukuřicí recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

steak z lososa
hrst čerstvého hrášku
hrst kukuřice
olivový olej
máslo
sůl
čerstvě mletý pepř
hrst čerstvé bazalky
stroužek česneku
citrón
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Lososa stáhneme z kůže, lehce opepříme, posypeme tymiánem.

  2. Pak ho dáme na alobal, přidáme kolečko citrónu, zabalíme a dáme péct do trouby na cca 15 minut. Před koncem pečení rozbalíme (cca 4 minuty).

  3. Hrášek vyloupeme, dáme do hrnce a zalijeme vařící vodou a necháme ho v ní asi minutu. Poté ho scedíme, přidáme kousek másla a kukuřici a na mírném plameni necháme restovat. Lehce osolíme a opepříme.

  4. Česnek prolisujeme, bazalku jemně nasekáme, přidáme lžíci olivového oleje, šťávu z půlky citrónu a promícháme.

  5. Teplý hrášek s kukuřicí trochu pomačkáme, dáme na něj steak z lososa a pokapeme směsí z bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!