Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

1 kg brambor
4 plátky krkovice (600 - 800 g)
4 PL olivového oleje
2 PL olivového oleje
1 palice česneku
1 PL koření italská směs (nebo jiná vaše oblíbená - bez soli)
1 lžička rozmarýnu (čerstvý by byl lepší)
event. dle chuti pepř
sůl (já nesolím)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 220°C. Plátky krkovice naklepeme klouby prstů a dáme do marinády ze 4 polévkovými lžícemi olivového oleje a koření.

  2. Marinujeme cca 20 minut než si připravíme to ostatní, ale můžeme si maso naložit i den dopředu, je to lepší, ale já neměla čas.

  3. Plech vymažeme 2 polévkovými lžícemi olivového oleje rozložíme do něj omyté (neloupané) brambory nakrájené na 0,5 cm silné plátky.

  4. Brambory posypeme rozmarýnem, kdo chce osolí. Na brambory položíme plátky masa, event. ještě opepříme, osolíme (já nesolím). Maso posypeme ještě rozmarýnem a rozložíme kolem neoloupané stroužky česneku.

  5. Pečeme na 220°C cca 15 minut pak stáhneme na 200°C a pečeme ještě 15-20 minut dle vaší trouby dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!