Masová musaka recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

500 g mletého masa
olej
2 cibule
2-3 stroužky česneku
150 ml červeného vína
lžíce kečupu
sůl
pepř
drcen tymián
2 mladé cukety
5 rajčat
150 g strouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme krájené cibule a česnek, přidáme maso a ještě osmahneme. Zalijeme vínem a kečupem, sypneme pepř, tymián a osolíme a asi 25 minut dusíme.

  2. Cukety jen omyjeme, neloupeme, nakrájíme na silnější kolečka. Osmahneme je na oleji a naskládáme do zapékací mísy.

  3. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kolečka a smícháme s masem. Tuto směs pak navrstvíme na cukety a pečeme při 170°C 25-30 minut.

  4. Posypeme sýrem a 10 minut dopečeme. Můžeme posypat sekanou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!