Masová musaka recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 500 g mletého masa
- olej
- 2 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 150 ml červeného vína
- lžíce kečupu
- sůl
- pepř
- drcen tymián
- 2 mladé cukety
- 5 rajčat
- 150 g strouhaného sýra
Postup Masová musaka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme krájené cibule a česnek, přidáme maso a ještě osmahneme. Zalijeme vínem a kečupem, sypneme pepř, tymián a osolíme a asi 25 minut dusíme.
Cukety jen omyjeme, neloupeme, nakrájíme na silnější kolečka. Osmahneme je na oleji a naskládáme do zapékací mísy.
Rajčata oloupeme, nakrájíme na kolečka a smícháme s masem. Tuto směs pak navrstvíme na cukety a pečeme při 170°C 25-30 minut.
Posypeme sýrem a 10 minut dopečeme. Můžeme posypat sekanou petrželovou natí.