Masová polévka s pohankou a bylinkami recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

6 kusů kachních krků
1 balení králičích dílů na polévku (oba balíčky z Alberta)
1 porek
2 mrkve
2 petržele
kousek celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
koření – nové v celku
3 bobkové listy
celý černý pepř
celý koriandr
špetička muškátového květu
zelené koření – libeček (dala jsem 2 PL nakrájeného stonku libečku)
čerstvou nať koriandru – asi 4 lístky
zelenou
petrželku
4 lístky majoránky
4 lístky tymiánu
2cm čerstvého zázvoru
200 g pohanky
6 litrů vody

Postup přípravy receptu

  1. Do vody dáme vařit oboje maso, přidáme veškeré čerstvé a suché koření i bylinky, přidáme na kolečka nakrájený zázvor a vaříme asi 40 minut mírným varem.

  2. Po této době by mělo být maso již měkké a vhodné k obrání. Vyndáme ho, do vody dáme nakrájenou zeleninu na vhodné kousky, cibuli i česnek a ještě asi 10 minut mírně provaříme.

  3. V jiném kastrolu zalijeme pohanku právě vroucí vodou a zabalíme do deky, necháme tam cca 20 minut. Maso obereme, vrátíme do polévky, přidáme i pohanku, promícháme a prohřejeme.

  4. Dochutíme dle naší chuti – solí, čerstvými bylinkami apod. Polévka je dost hustá a sytá nahradí celý oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!