Masové kuličky plněné čedarem recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

350 g mletého hovězího masa
1 větší syrová brambora
2 polévkové lžíce škrobu Solamyl
1 syrové vejce (nemusí být)
1 menší cibule
2 polévkové lžíce nasekané plocholisté petržele
50 g čedaru nakrájeného na kostičky o hraně do 1 cm
1 čajová lžička soli
čerstvě namletý pepř
řepkový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté hovězí maso dáme do misky. Bramboru oloupeme a nastrouháme na slzičky. Cibuli nakrájíme na velmi jemno a obojí přidáme k masu. Do misky k masu rozklepneme vajíčko, přisypeme Solamyl, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Směs důkladně promícháme vidličkou nebo ručně a necháme ji odpočinout.

  2. Mezitím si nakrájíme čedar na 14 stejně velkých kostiček.

  3. Polévkovou lžící oddělujeme množství směsi na jednotlivé kopečky. Měly by být velké asi 4 cm. Kopeček směsi dáme do dlaně a vytvoříme placičku. Doprostřed placičky položíme kostku čedaru, okraje přehneme přes sýr a krouživým pohybem mezi dlaněmi vytvoříme kuličku. Takto pokračujeme, až zpracujeme všechnu připravenou masovou směs. Jde to poměrně rychle.

  4. Do pánve nalijeme vyšší vrstvu oleje, necháme rozpálit a kuličky opékáme ze všech stran přibližně 12-15 minut. Test propečení zkusíme na jedné kuličce. Hotové kuličky položíme na papírový ubrousek okapat.

  5. Masové kuličky podáváme s paprikovou nebo holandskou omáčkou a pokud je málo času, je vynikající i obyčejná hořčice. Jako přílohu můžeme dát vdolky nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!