Medové cukroví recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

Na těsto:
450 g hladké mouky
160 g moučkového cukru
60 g ztuženého tuku
120 g tekutého medu
1 lžička jedlé sody
2 vejce
1 lžička skořice
1 lžička mletého anýzu
trocha tlučeného hřebíčků
Na bílkovou polevu:
130 g moučkového cukru
1 bílek
2 lžičky citrónové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Sypke suroviny presijeme, promichame, pridame zmekly tuk, med a vejce. Vypracujeme testo, ktere nechame v chladu cca 1 hodinu odpocinout.

  2. Na lehce pomoucenem vale testo rozvalime a formickami vykrajujeme libovolne tvary (s testem se velmi dobre pracuje).

  3. Peceme pri 160 stupnich (ja pekla horkym vzduchem). Az kraje mirne zezlatnou, vyndame z trouby a nechame vychladnout.

  4. Polevame bilkovou polevou a ozdobime napr. piniovymi orisky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!