Melounová marmeláda podle Jany recept
Top Recepty, ZavařeninySuroviny na recept
- šťáva z melounu (1 litr)
- 1 kg krystalového cukru
- 2 Želírfix 2:1
- 1 lžička kyseliny citrónové
Postup Melounová marmeláda podle Jany
Postup přípravy receptu
-
Vnitřek melounu pomeleme na mlýnku na ovoce, pecičky nemusíme vybírat. Nejlepší je vnitřek melounu vybírat lžící asi 1 cm od zeleného okraje.
Získanou šťávu dáme vařit.
V troše cukru rozmícháme oba Želírfixy a povaříme asi 3 minuty.
Potom po částech přidáváme cukr a také povaříme 3 minuty.
Do odstavené marmelády vmícháme lžičku kyseliny citrónové.
Naplníme do malých skleniček a sterilujeme 15 minut při 85°C.