Mleté s červenou řepou v Pomalém hrnci recept
Top Recepty, Pomalý hrnecSuroviny na recept
- 500 g mletého masa
- 1 sklenice sterilované červené řepy (obsah celkem 675 g)
- 1-2 cibule dle velikosti
- 3 stroužky česneku
- špetka drceného kmínu
- špetka zázvoru
- špetka sladké papriky
- špetka soli
- plátek sádla na zpěnění cibule a česneku
Postup Mleté s červenou řepou v Pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si nakrájíme polovinu množství cibule na drobné kousky, druhou polovinu na plátky. Česnek nasekáme na drobné kousky a množství také rozdělíme na polovinu. Řepu scedíme, nálev si ponecháme.
Maso smícháme s uvedeným kořením, polovinou česneku a vmícháme do něj 2/3 množství řepy, necháme odležet. Zatím si v kameninové nádobě pomalého hrnce, nebo vedle na pánvi na kousku sádla zpěníme nakrájenou cibuli a zbytek česneku. Přidáme směs mletého masa a zprudka orestujeme.
Poté na povrch masa poskládáme plátky cibule a ještě posypeme hrstkou odložené červené řepy. Podlijeme asi 1 dl nálevem z řepy.
Vložíme do elektrické nádoby na pomalení, zapneme 2. – rychlý stupeň a časovač nastavíme na 3 hodiny 30 minut. Podáváme s jakkoli upravenými brambory, které posypeme zbylou sterilovanou řepou.