Mleté s červenou řepou v Pomalém hrnci recept

Top Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny na recept

500 g mletého masa
1 sklenice sterilované červené řepy (obsah celkem 675 g)
1-2 cibule dle velikosti
3 stroužky česneku
špetka drceného kmínu
špetka zázvoru
špetka sladké papriky
špetka soli
plátek sádla na zpěnění cibule a česneku

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme polovinu množství cibule na drobné kousky, druhou polovinu na plátky. Česnek nasekáme na drobné kousky a množství také rozdělíme na polovinu. Řepu scedíme, nálev si ponecháme.

  2. Maso smícháme s uvedeným kořením, polovinou česneku a vmícháme do něj 2/3 množství řepy, necháme odležet. Zatím si v kameninové nádobě pomalého hrnce, nebo vedle na pánvi na kousku sádla zpěníme nakrájenou cibuli a zbytek česneku. Přidáme směs mletého masa a zprudka orestujeme.

  3. Poté na povrch masa poskládáme plátky cibule a ještě posypeme hrstkou odložené červené řepy. Podlijeme asi 1 dl nálevem z řepy.

  4. Vložíme do elektrické nádoby na pomalení, zapneme 2. – rychlý stupeň a časovač nastavíme na 3 hodiny 30 minut. Podáváme s jakkoli upravenými brambory, které posypeme zbylou sterilovanou řepou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!