Morský čert v papilotke recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

500-700 g filety z mořského čerta (queue de lotte)
200 g sušených rajčat v olivovém oleji
200 g šunky
panenský olivový olej
čerstvá bazalka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Sušená rajčata rozmixujeme s olivovým olejem, špetkou soli a s dobrou hrstí bazalky. Na pečící papír poklademe šunku, natřeme ji rajčatovo-bazalkovou směsí, na ni dáme rybu a zakryjeme další vrstvou rajčat.

  2. Zakroutíme do šunky a vše pevně zavineme do papíru na pečení. Konce zakroutíme, aby vznikly jakési velikánské bonbóny. Poklademe je spojem nahoru, aby při pečení tekutina nevytekla a ryba se nepřipálila.

  3. Pečeme 20-30 minut v troubě předehřáté na 200°C podle velikosti papilotek a výkonnosti trouby. Podáváme s jednoduchým salátem ochuceným citronovou šťávou a panenským olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!