Moučník Manon Lescaut recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

2 hrnky polohrubé, dobře prosáté mouky
1/2 hrnku krupicového cukru
1 polévková lžíce medu (dala jsem levandulový)
3 celá vejce pokojové teploty
2 dl oleje
3 polévkové lžíce strouhaného kokosu
citronová kůra
prášek do pečiva
vanilkový cukr (dáváte-li med, nemusíte)
Na moučník dále potřebujeme:
1 konzervu kompotovaných jahod
1 lžíci kokosu na obalení jahod
1 bílek a 2 lžíce krupicového cukru na sníh

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré suroviny (pokojové teploty) smícháme v těsto. Nalijeme ho do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.

  2. Kompotované jahody necháme v sítku okapat a obalíme v kokosu. Poklademe jimi povrch moučníku.

  3. Dáme do trouby a pečeme cca 30 minut při teplotě cca 170 stupňů.

  4. Začneme ručním šlehačem šlehat 1 bílek se dvěma lžícemi krupicového cukru a šleháme, dokud hmota není hustá. Až je hustá, přimícháme mezi prsty jemně rozemnuté malé množství sušených levandulových květů. Mezitím se moučník v klidu peče.

  5. Poté špejlí zkusíme, zda je již upečeno - cca za 25 minut to zkusíme a pokud je pečeno, pak rychle stěrkou naneseme ušlehaný bílek s cukrem, do kterého je jemně vmícháno malé množství levandulových sušených květů. Necháme ještě chvíli péci, vybereme z trouby, necháme chladit a teprve potom moučník přendáme z formy či plechu na talíř. Na závěr mírně pocukrujeme levandulovým cukrem, ale jen trošičku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!