Musaka s listovým špenátem recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 600 g mletého vepřového masa libového
- 3 lžíce oleje
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 lžíci koření do mletých mas
- 300 g čerstvého listového špenátu
- 3 vejce
- 250 g zakysané smetany
- 100 g tvrdého sýra
Postup Musaka s listovým špenátem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji lehce osmahněte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidejte maso, opečte, osolte, opepřete, přidejte koření a duste, až je maso měkké a voda odpařená.
Horkou vodou spařte dobře vyprané listy špenátu a nechte je odkapat.
Vejce rozšlehejte se zakysanou smetanou, solí a pepřem.
Do tukem vytřené zapékací mísy střídavě vrstvěte masovou směs, špenát, smetanu, nakonec posypte jemně nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečte dorůžova.