Musaka s listovým špenátem recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

600 g mletého vepřového masa libového
3 lžíce oleje
2 cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
1 lžíci koření do mletých mas
300 g čerstvého listového špenátu
3 vejce
250 g zakysané smetany
100 g tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji lehce osmahněte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidejte maso, opečte, osolte, opepřete, přidejte koření a duste, až je maso měkké a voda odpařená.

  2. Horkou vodou spařte dobře vyprané listy špenátu a nechte je odkapat.

  3. Vejce rozšlehejte se zakysanou smetanou, solí a pepřem.

  4. Do tukem vytřené zapékací mísy střídavě vrstvěte masovou směs, špenát, smetanu, nakonec posypte jemně nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečte dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!