Nepečený raw dortík recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Množství surovin bude napsáno pouze orientačně: záleží na průměru formy kterou máte, já měla klasickou velkou kulatou dortovou takže budu psát množství podle ní:
Těsto:
250-300 g mandlí (namočených přes noc ve studené vodě)
asi 10 ks fresh datlí (vypeckovat)
2-3 lžíce medu
4 lžíce natural kakaa (nebo kakaa raw kvality či nadrcené boby)
Hustotu pak určujeme přisypáváním kokosu (bud sušeného dobré kvality a nebo namletého z ořechu)
3 Banány
Náplň:
asi 1 šálek kokosového oleje (v tekutém stavu)
cca 4-5 fresh datlí (kupuji v tescu)
4 lžíce datlového sirupu
1 lžíce agávového sirupu
a asi tak 3 - 4 šálky kokosu (opět záleží na hutnosti plnky, chceme aby držela pěkně pohromadě - nebyla sypká)
V případě potřeby přilijeme lžičku nebo dvě studené vody
Čokoláda:
1/2 šálku kokosového oleje (v tekutém stavu)
1-2 lžíce medu nebo agávového sirupu
A natural kakao (množství podle hustoty čokoláda - zvolíte si sami jestli chcete tekutější nebo trochu hustší)
Kdo má rád může přisypat trochu skořice
Na posypání:
kokos

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:

  2. Vypeckované datle si s troškou vody (lžičkou maximálně dvěma) nasekáme v sekáčku, robotu nebo mixéru na jemno. Mandle namočené přes noc na druhý den oloupeme a taktéž nasekáme na jemno. Smícháme s datlemi, nasypeme kakao, přilijeme med a postupně přisypáváme kokos aby jsme docílili správné konzistence (aby plňka držela pohromadě a byla trochu pevná - přece jen je to základ čili těsto). Natlačíme ji na dno formy (můžeme vyložit potravinářskou fólií). Na těsto naskládáme na kolečka pokrájené banány aby jsme zaplnili celou plochu.

  3. Plňka:

  4. Kokos vsypeme do misky, datle si opět nameleme na jemno (na kašičku), přidáme ke kokosu, vlijeme datlový a agávový sirup (dá se nahradit medem), a vlijeme kokosový olej. Zpracujeme rukama, aby plňka držela pohromadě, pokud se sype přilijeme trošku vody. Plňku navrstvíme na banány a zarovnáme rukama.

  5. Přichystáme si čokoládu:

  6. Kokosový olej vlijeme do misky, přilijeme agávový sirup nebo med a kdo má rád skořici. Pak vmícháváme kakao a stále mícháme. Kakaem si zvolíme hustotu čokolády. Nalijeme na plňku a rozetřeme.

  7. Vršek posypeme kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!